Matcha A7 Japansk Orginal Grønn Te

Mere informasjon om Matcha te - vår økologiske Japanske Grønne Te - Matcha A7 

Hva er Matcha A7 Japansk Grønn te?
Matcha er en Japansk grønn te som blir malt om til pulver dvs at tebladene blir dampet,tørket og deretter malt opp til et veldig fint pulver.Dette pulveret løser seg opp i vann og man drikker hele bladet. I vanlig te derimot ligger bladene bare i varmt vann og lager et avkok som man drikker. Matcha lages av bladene fra tebusken Camellia Sinensis. Matcha A7 er 100% økologisk dyrket i området nær Mount Fuji i Japan.
Det spesilelle med Matcha A7er at den inneholder mindre caffein og mere klorofyl enn andre teer og har en sterkere grønn farge noe som gjør denne teen ekstra rik på antioksidanter!
Matcha blir dyrket i skyggen i ca 3 uker før innhøstingen for å berike sin sødme og grønne farge.Det som gjør Matcha så spesiell er opprinnelsen og fremstillingsmåten. I motsetning til vanlige teplantasjer tildekkes Matchaplantasjer med mørke presenninger noen uker før innhøstingen. Slik får tebuskene 90 % mindre sollys. For å kompensere dette danner tebuskene ekstra mye klorofyll, og bladene produserer store mengder aminosyrer. Resultatet er en eldgammel hemmelig medisin med en noe søtaktig smak og rund smak.

tejapansk.jpg

Helsefordeler ved Matcha grønn te
De fleste av oss er klar over helsefordelene ved tradisjonell grønn te. Det reduserer stress, gir oss antioksidanter, øker forbrenningen, og gjør oss rett og slett i bedre humør. Matcha grønn gir oss alle disse helsefordelene, men mange ganger sterkere. Når du drikker matcha konsumerer du hele bladet fra den grønne te planten,ikke bare det som det varme vannet har klart å trekke ut fra bladene.

Forskere ved “University of Colorado” oppdaget nylig at Matcha te har en konsentrasjon av EGCG catechin (som er kjent for å bekjempe kreftceller og være antialdrende) som er 137 ganger høyere enn tradisjonell grønn te. Tilsvarende er mengden av EGCG antioksidantet tilsynelatende opptil 100 ganger kraftigere enn vitamin C og E.
matcha2.jpg
Som tabellen over viser har Matcha mer antioksidanter enn blåbær, gojibær, granateple, appelsinjuice og spinat.
 

Kvalitets kontroll av Matcha A7 Grønn te fra japan
Japansk grønn te er kjent for sin høye kvalitet blant andre grønne teer. Sizuoka Factory i japan har Matcha A7 i sitt sortimang og gjør sitt beste for å holde kvaliteten på topp med deres høyt utviklede renseteknologi. Ettersom prosessen blir produsert i naturen, kan noen fremmede stoffer komme inn i urter og te, derfor består mye av arbeidet å holde produktene rene. Sizuoka Factory var de første i Japan som inførte fullskala utstyr for å fjerne fremmedlegemer igjennom forskjellige renseprosesser. De bruker blandt annet sikter,vindkraft,metaldektor,statisk elektrisitet og visuell sjekk for at alt skal bli 100% optimalt. Her er noen bilder fra fabrikken:
cleantea.jpgcleantea3.jpgcleantea2.jpg