klorofyllet i Matcha Te

Klorofyllet i Matcha er en utmerket oksygenbærer og gir rask helbredelse, hjelper til med avgiftningen og beskytter mot radioaktiv stråling.

Vitenskapen og klorofyll:

Richard Willstätter født(1872-1942) var en tysk kjemiker som oppdaget at klorofyllet i det grønne næringsstoffet i Matcha Grønn Te,består av 2 komponenter: det blågrønne klorofyllet type A og det gulgrønne klorofyllet av type B. Matcha inneholder begge klorofylltyper. Richard Willstätter fikk tildelt Nobelprisen i kjemi for disse forskningsresultatene. Hans Fischer (lege og organisk kjemiker, nobelprisvinner i 1930) var mest opptatt av pigmenter i blodet og klorofyllet i blader. Han oppdaget at klorofyllets kjemiske sammensetning for 98 % er lik hemoglobin, det røde blodpigmentet i blodet vårt. Den eneste forskjellen er at klorofyll binder seg til magnesium og heminglobinmolekylet til jern. Klorofyll er lagret solenergi. Klorofyll er det grønne næringsstoffet i Matcha. Klorofyll er plantenes, gressets og trærnes grønne blod. Det grønne blodet i Matcha gir oss mennesker flere røde blodlegemer (bidrar til å redusere blodmangel). Den tyske ernæringspioneren Halima Neumann påstår at klorofyll er det eneste næringsstoffet som kan overføre lagret solenergi fra planter til celler i menneskekroppen.

 

Klorofyll som oksygenbærer:

Den klare grønnfargen til Matcha skyldes det høye klorofyllinnholdet i de grønne tebladene. Under veksten i skyggen dannes det ekstra mye klorofyll i Matcha. Klorofyll renser kroppen og hjelper kroppen med å helbrede seg selv og med å forbli frisk. Klorofyll avsyrer og mineraliserer miljøet rundt kroppscellene. Bidrar til å gjenopprett syre-base-balansen og til å normalisere pH-verdien. Klorofyll har en generell rensende og desinfiserende effekt og støtter dermed opp om immunforsvaret.
Klorofyll sørger for transport av oksygen til cellene, og hjelper til med utskillelsen av CO2. Mer oksygen til cellene betyr bedre blodsirkulasjon, bedre fungerende organer, bedre fungerende hjerne, raskere restitusjon av muskler og raskere restitusjon ved forbrenninger, sår og skader. Klorofyll er først og fremst kjent som oksygenbærer, blodrenser og blodoppbygger. Klorofyll har et bredt virkningsfelt. Det er uunnværlig i en renselseskur og under en slankekur, fordi klorofyllet stimulerer avgiftingen og støtter opp om lymfesystemet. I 1940 meldte Journal of Surgery at klorofyll førte til en raskere helbredelse i over 1200 sykdomstilfeller. Også Viktoras Kulvinskas (medgrunnlegger av Hippocrates institutt, ernæringsekspert) understreker klorofyllets helbredende virkning. Viktoras Kulvinskas sier i sin bok Survival in the 21st Century at det ikke finnes noen raskere og sikrere måte å regulere fordøyelsen og å fornye celler på enn ved hjelp av klorofyll.
matchaklorofyll.jpg

 

Klorofyll har en beskyttende effekt mot radioaktivitet:

Kroppen vår har en selvhelbredende evne. Ikke minst i dag, med økende eksponering for skadelig radioaktiv stråling, er det viktig å yte vårt naturlige immunforsvar maksimal støtte. Radioaktivitet er skadelig for celler, uansett dose. Selv ved lavradioaktiv stråling eller kortvarig radioaktiv stråling (f.eks. mammografi). Ved høyere radioaktiv stråling eller lengre tids eksponering er radioaktive stråler celledrepende. Kjernefysiske katastrofer, slik som Tsjernobyl og Fukushima, eller hos en av de øvrige 500 atomkraftverk i verden er radioaktiviteten drepende. Hos marsvin døde 97 % av dyrene innen 20 dager når de fikk vanlig mat etter dødelig høye doser røntgenstråler. Kun 44 % døde dersom de fikk gulrøtter og 0 % døde når de fikk mørkegrønne grønnsaker å spise. Matcha A7 Japansk te kan gi et viktig bidrag i så måte. Klorofyll, EGCG (og andre antioksidanter) og de høye ORAC-verdiene i Matcha A7 bidrar til å uskadeliggjøre frie radikaler. Klorofyll i Matcha binder giftig strålestoff til seg og skiller det ut. EGCG og klorofyll i Matcha beskytter mot visse typer radioaktiv stråling. Klorofyll har antimutagene og anticarcinogene egenskaper.

 

Avgifting og klorofyll:

Klorofyll absorberer tungmetaller som (bly,kvikk,kadmium,aluminium osv.),kjemiske giftstoffer, lukter og stråling og bidrar til å skille disse ut. Avgifting og klorofyll går hånd i hånd. I motsetning til vanlig grønn te, hvor det drikkes et avkok av bladene mens selve bladene kastes, blir tebladene i Matcha malt til pulver. Ved Matcha “drikker” man i grunnen bladet i pulverform, med alt klorofyll som finnes i bladet.
Klorofyllinnholdet i Matcha-te er mange ganger høyere enn i grønn te.