Tilberedning av Matcha Grønn te

Tilberedning av Matcha Grønn te

Her er noen tips om tilberedelse av Matcha GrønnTe

Tilberedning av Matca Grønn Te

Matcha Grønn Te serveres blandet i varmt vann. For å oppnå de størst helsefordelene skal vannet være nedkjølt ca 70C når pulveret blandes. Om du ikke har en temperaturmåler er det en fin tommelfingerregel å skru av vannet like før det begynner å koke og la vannet kjøles i ca 1 min.Til en kopp Matcha te benyttes 1g pulver. Det tilsvarer ca 1/2 teskje.Ca. 1 dl vann tilsettes. Det finnes bambus skjeer som er laget for å måle opp 1g matcha ( Japansk ChasjakuTeskje) Pulveret blandes i det varme vannet med en visp. Ved hjelp av en bambusvisp (Japansk chasen visp) vispes teen forsiktig til en skummende væske.Den gjør det enkelt å fordele pulveret. Det er viktig at du visper att og fram i en rett linje, du skal IKKE vispe rundt og rundt. Visp helt til teen er ordentlig oppløst og det har dannet seg litt skum på toppen.
ommatchate.jpg


Hvor mange kopper Matcha trenger jeg for maks effekt?
Vi anbefaler kun 1 kopp pr.dag de 4-5 første dagene selv om smaken frister til flere kopper.
1 kopp om morgen er ofte tilstrekkelig for de helsmessige fordelene.
Etter tilvenningsperioden kan du drikke opptil 2-3 kopper om dagen for maks effekt.
Drikk heller ikke Matcha på tom mage eller rett etter en kopp kaffe.
Vi anbefaler å oppbevare Matcha teen lukket i posen/beholder i kjøleskap for best mulig holdbarhet
og smak.